You are currently viewing Goobit Group, som noterades i maj, ökade såväl omsättningen som resultatet i räkenskapsårets fjärde kvartal.
Photo by Olya Kobruseva on Pexels.com

Goobit Group, som noterades i maj, ökade såväl omsättningen som resultatet i räkenskapsårets fjärde kvartal.

Goobit Group, även känt för varumärket BTCX, grundades av kryptoprofilen Christian Ander 2012. Rapporten som man släppt, säger man att omsättningen för kryptobörsen steg med 177 procent till 211,9 miljoner kronor (76,5). Rörelseresultatet landade i sin tur på 8,9 miljoner kronor (-2,7). Rörelsemarginalen var 4,2 procent.

Vidare säger man även att:

”Även om vi sett kraftiga prisnedgångar på kort sikt är kryptovalutor en starkt växande sektor. Branschen ser både ökad användning och innovation. Sedan en månad tillbaka är bitcoin dessutom ett officiellt betalningsmedel. Detta eftersom El Salvadors regering beslutat att anamma bitcoin som ’legal tender’, nationell valuta, som komplement till den amerikanska dollarn. Representanter för länder som Colombia, Peru, Argentina, Mexiko och Brasilien har också uttryckt intresse att gå samma väg som El Salvador

Samt att:

”Det starkt växande intresset för kryptotillgångar öppnar attraktiva affärsmöjligheter för Goobit Group, och det är i ljuset av detta man bör se vår finansiella utveckling. Under året har bolaget effektiviserat organisationen och har goda vinstmarginaler. Vi har nu visat att vi kan leverera både kraftig tillväxt, god lönsamhet och ett positivt kassaflöde. Det gör oss starka när vi nu arbetar vidare med vår expansionsplan.”

Lämna ett svar